FERGETEGES PURIM A ZSILIPBEN!

A purimi bulik bizonyos szempontból kicsit tényleg olyanok, mint maguk az ilyenkor szokásos jelmezversenyek. Minden közösség próbálja túlszárnyalni az előző évi rendezvényét, újabb és újabb kreatív ötletekkel előrukkolni, hogy a rutinnak, s pláne a hétköznapiságnak nyoma se legyen. Ilyen ambíciókkal felvértezve nem árt időben kezdeni a tervezést. Amilyen korán csak lehet: már az előző ünnep másnapján. 

A mi esetünkben ez pontosan így történt, hisz a cél nem volt kevesebb, mint megszervezni az ÉV BULIJÁT!

Az idei purimmal a 20-as évek Amerikáját hozzuk el a Zsilip falai közé. Egy korszak, amelynek építészete, divatja s nagyszabású személyiségei könyvek és filmek százait ihlette. Fotókról és a vászonról jól ismerjük e kor tipikus viseleteit, olyannyira, hogy annak szinte érezzük levegőjét. 

De ez mind csak keret, lehetőség kreativitásunk számára, hogy még ha csak egy estére is, de átváltozhassunk e letűnt világ valamely képzelt vagy valós karakterévé. Éljük át a pompát és a csillogást, és élvezzük, hogy mindezt a felhőtlen szórakozás jegyében tehetjük, a kor nagyon is valóságos konfliktusai és veszélyei nélkül.

Komplett kaszinó vár minden purimi szerencselovagot, de aki csak lazulni néz be a film noire-ok sejtelmes világába, az koktélbárunk kínálatából választhat majd.

Mindez persze nem lenne igazi korhű zene nélkül, de szerencsére ebben sem kell hiányt szenvednünk! A Hot Jazz Band, a jazzkorszak egyik legkiválóbb hazai csapata immár 38 éve csiszolja a tökéletességig a kora-kilencszázas évek Amerikájának ikonikus zenei nyelvezetét.

Aki eljön, garantált időutazáson vesz részt, miközben fergeteges tánccal, kóser falatokkal, koktélokkal és jó társasággal ünnepelheti a purimi győzelmet. Mindezek alapján talán érthető, hogy a dress code mindenkire nézve kötelező:

Öltözz úgy, ahogy a 20-as, 30-as évek New Yorkjában tették!

S mint mindig, segítségért fordulj bátran közösségünk vezetőihez, rabbikhoz és rebecenekhez: meríts ihletet a róluk készült purimi fotókból, majd bulizz is együtt velük!

Helyszín: Zsilip (1137 Budapest, Újpesti rkp. 1.)

Időpont: 03.06. 19:00

Jegyár: 5000 Ft, ami tartalmaz egy koktélt.

Jegyvásárlás elővételben online

Jegyvásárlás elővételben személyesen: a Zsilipben hétfőtől szerdáig 10:00–19:00 óráig.